11 Mart 2009 Çarşamba

8 mart nip/tuck feminizmi

binayı donatmışlar "bizim şirketin kadınları güzeldir" posterleriyle. neden acaba birden övgüler başladı, yoksa bizden bişey mi isteyecekler? maaşları veremedikleri için artık gazla mı çalıştıracaklar? ya da rakip şirkete hava mı atıyoruz? sonra anlaşıldı: Dünya Kadınlar Günü. aslında anlaşılmadı. mesele de bu. Kadınlar Günü nasıl oldu da "... uzay üssü güzellik merkezi"nin işine yaradı? oy hakkı, kürtaj hakkı, eşit işe eşit ücret, süt izni falan derken, bi yerde "güzellik hakkı" gibi bir talepte bulunan oldu galiba: Bütün Kadınlar Güzel Olmalıdır (?) nip/tuck feminizmi. kadınlara ücretsiz bakım yapıp, maaşın yarısını götüren kozmetik ürünlerini kakalamaya çalışacaklar ve muhtemelen doğum günlerinde yüzde 50 indirim vaad eden sms gönderecekler.


bir fikir yanlış anlaşılabilir tabi de bu kadar mı? bu elbette, organize bir çarpıtma işi. bütün göstergeler erkek egemen sistemi işaret ediyor. gerçi ticari çarpıtmaların hepsini anlıyorum, serbest piyasa bu işe yarar; kadınlar günü'yse kadınlar üstünden, doğum günüyse doğumlar üstünden para kazanılır. bugün bizim şirkettekiler gidecek, birileri heves edecek onlar da gidecek falan. anlaşılır.
ve fekat aynı müzikleri dinlediğimiz, aynı filmleri, aynı kitapları sevdiğimiz aynı dilden konuştuğumuzu varsaydığımız adamların da bu işin içinde olması tuhaf. her şeyi ciddiye alabilir ama feminizm komiktir, erkek düşmanlığıdır, takıntılıdır. kadınlara neden bayan denilmemesi gerektiğini öğrenmiştir de gerisini anlamak istemez. ha belki de minibüs şöförü yaftasından korktuğu için "bayan"dan vazgeçmiş bile olabilir, hoş minibüs şoförlüğünün ahlaksız bi tarafı yok. "bu ettiğin laflar var ya, çok cinsiyetçi" desen "takılma böyle şeylere" der. iyi de o laflar durduk yere çıkmadı ya ortaya, o laflar bir bakış açısının ürünü değil mi? iyi günlerindelerse söylem düzeyinde erkek sistemi eleştirir, ama o sistemin ekmeğini de yerler.
yüzyıllardır kadın düşmanlığı yapılırken kimsenin sesi çıkmaz da, tartışmanın tıkandığı noktada erkek düşmanı olursun. olunabilir, ayıp değil. göğsümüzü gere gere servet düşmanı olduğumuzu söylüyoruz da erkek düşmanı olmanın nesi kötü?
bu sene de böyle geçti ama seneye 8 mart'a almanlarla işbirliği yapsalar da vizeyi ucuza getirsek

2 yorum:

ligea dedi ki...

bir sonraki yazi icin umariz gelecek 8 martı beklemeyiz.
bekletmeyiniz..

kozmokomik dedi ki...

:) şunun şurasında ne kaldı mart'a